Barbiesiten.com för dig som samlar på Barbie

Barbie 1967

Barbie fick ett nytt ansikte när Twist and Turn och Standard Barbie kom. Garderoben moderniserades rejält. Modet förändrades London och England tog över från Paris. Mary Quant var en av skaparna av den nya looken och Barbie följde efter. Minikjol, strumpbyxor och plast som började användas som modematerial, var några kännetecken. I barbievärlden kallas denna era för Mod. De här året kom också Casey och Twiggy. Twiggy var den tidens främsta modell.
Dess värre saknar jag än mycker från detta år.

Den som vill veta exakt vad som ska finnas med i en komplett samling kan följa länken för varje dräkt till Fashion Doll Guide.

Bilderna får inte kopieras.

#1695 Evening Enchantment Foto: J. Liffner
Foto: J.Liffner

#1697 Formal Occasion Foto: J. Liffner
Foto: J.Liffner

#1697 Formal Occasion Sears Exclusice Foto: J. Liffner
Foto: J.Liffner

1967 Evening Enchantment (#1695)

En vacker men svår balklänning att få tag i. Här komplett från min väninnas samling.

1967 Formal Occasion (#1697)

Här syns brytningen i modet på sent -60 tal. De överdådiga balklänningarna är utgående in kommer strax 70-talet med det raka enklare modet. Den här är komplett från väninnans samling.

1967 Formal Occasion (#1697)
Sears Eclusive
Här har klänningen förtsetts med spets i stället för broderi. För övrigt samma spets som i Sears Exclusive Red Fantastic (1967) som jag ännu inte har bild på.

#1698 Beautiful Bride Foto: J Liffner
Foto: J.Liffner

#1805 Bouncy Flouncy Foto: J Liffner

Foto: J.Liffner

1967 Beatutiful Bride (#1698)

Det här är en mycket svår brudklänning att får tag i. Naturligtvis inte min egen utan en väninnas. Här komplett inklussive det blå strumpebandet.

NY! 1967-68 Bouncy Flouncy (#1805)

Denna sommardräkt fanns inte med i mode katalogerna och kan därför vara svår att hitta. Här komplett från min väninnas samling.

SAKNAS GöR: