Barbies Andra år var mer sparsmakat. Sex nya klädset syddes upp. Många av kläderna från 1959 såldes även under 1960. Bilderna kommer från min och min systers samling samt från vänners.

Bilderna får inte kopieras!

1960-1964 Silken Flame #977

En klassisk klänning med rött sammetsliv och kjol i vit satin. ett brett guldskärp, guld clutch och svarta open toe-skor gör setet komplett.

Foto: barbiesiten.com

1960-1962 Let´s Dance #978

Söt blå klänning med vita blommor. och ett brett blått band i midjan.  Kom med svarta open toe-skor, vit kuvertväska och ett enkelt halsband med en pärla. Klänningen kom i grönt 1963 med namnet Swingin´ Easy  #955. Här saknas halsbandet.

1960-1964 Friday Night Date #979

Saftkalas i trädgården. Hängselkjol med applikationer och underklänning. Till setet hör en bricka med två saftglas med sugrör och svarta open toe-skor. Här saknas sugrören.

Foto: barbiesiten.com

1960-1961 Busy Gal #981

Barbie som modedesigner. Till setet hör kjol, blus och jacka ett blått skärp och en liten hatt i samma blå som skärpet. Dessutom glasögon en mapp med modeskisser och mörkblå open toe-skor. På bilden saknas den rätta väskan med skisser.

Foto: barbiesiten.com

1960-1964 Solo In Spotlight #982

Barbie som sångerska i en Marlene Dietrich-inspirerad klänning. Glittret i klänningens tyg släpper lätt, och det är svårt att hitta en klänning med allt glitter kvar. På kjolen sitter en röd ros av tyg. Till setet hör en rosa sidenscarves, ett 4-radigt chokerhalsband med genomskinliga glaspärlor, ett mikrofonstativ och svarta open toe -skor. Här saknas originalhalsbandet.

Foto: barbiesiten.com

1960-1963 Enchanted Evening #983

Barbies första balklänning. Två varianter finns: En med en ros i sidan, och en med tre pärlor som den här på bilden. till setet hör en pälsboa, ett treradigt chokerhalsband med pärlor och med två pärldroppar. örhängen med pärldroppar och genomskinliga open toe-skor med guldglitter. Här saknas örhängena och halsbandet är inte original.

Foto: barbiesiten.com

Enchanted Evening #983

En röd variant gjordes för den japanska marknaden. Den är extremt ovanlig VTHF (Very hard to find).

Foto: J. Liffner